Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1991 yılında 2 katlı binasında eğitim öğretim faliyetine başladı. İlk yıllarında bahçe duvarı bile yoktu. Okulumuz artan göç ile beraber öğrenci sayısı artı. 1993 yılında 3.kat yapıldı ve 4.katı taşıyamaz raporu ile bahçesine ek binası yapıldı. İl Mili Eğitim Müdürlüğü okulumuza Fatih Sultan Mehmet´in hocası olan Akşemsettin´in adını verdiler. Okulumuz o yıllardan bu yana çok önemli değişimler yaşadı.Çevrenin en tercihli okulları arasına girdi. 2015 yılında binası yıkılan okulumuz 2019 yılından itibaren yeni binasına taşınmıştır.

Okulumuz Kuzey Adana´da belediye evleri mahallesinde olup Turgut Özal Bulvarı ve Türkmenbaşı Bulvarı´na çok yakındır. Çevremizde Ahmet Kurttepeli Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu, Adana Gençlik Merkezi ve Çıraklık Eğitim Merkezi vardır.

84062 Sokakta yapılan yeni binamızda 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren normal eğitim olarak eğitime devam etmekteyiz.

Yayın: 01.01.2012 - Güncelleme: 10.03.2020 13:48 - Görüntülenme: 4921